Our open workspace in Shoreditch

The friends from HÛT Architecture helped us convert a floor of small office units into a light-filled, open workplace.

#CreatedwithClippings

Project summary

  • Sourcing and installing 68 heigh-adjustable desks
  • Eclectic mix of loose furniture and lighting for communal areas

When, a few years ago, the London team of Clippings moved into the top floor of a shared office building in Shoreditch, the crew easily fitted into what was then one of a few smaller units. As the company grew, desks were added but the walls didn't move - yet.

Luckily, we got the opportunity to take over most of the loft, so we knocked on the door of our neighbours HÛT Architecture – who had worked on several residential and office projects with us – to ask them to help us upgrading our home.

The greatest potential presented the nature of the loft: the Victorian building features original metal-frame windows facing East, South and West as well as skylights, allowing plenty of natural light to shine into the room throughout the day. All internal walls got ripped out to create one open space without any dark corners. 

The sheer curtains introduce a sense of privacy to the open-plan office, so the desk area feels slightly removed from the break-out spaces.
The welcome desk of the Clippings office.

In terms of fit out, we specified height-adjustable desks from our partner Steelcase, so all colleagues now have the option to work standing. A large communal area features corner sofas to allow for casual working away from the desk. There’s also a small bistro area with furniture from Hay for lunch and coffee breaks with the City's skyline rising behind the windows.

London plant specialist Conservatory Archives filled the office with lush greenery that would thrive – on sunny days – in greenhouse-like conditions.

Throughout the office, sheer curtains can be opened or closed to separate the communal areas from the desks, creating a sense of privacy while keeping the atmosphere bright and fluid. 

View of the Clippings office with the break-out area in the background.

"Within the large open-plan workspace, a network of curtains provide Clippings with a flexible and expandable office”, describes Hut the project. "The bespoke track allows for spaces to be reconfigured to suit individual working, collaborative meetings and full office events and exhibitions. A soft muted palette of light colours accentuates the bright open space, whilst extensive use of greenery brings a sense of calmness and wellbeing into the workspace."

The hanging gardens of Curtain Road. Conservatory Archives selected the plants for the office. Our lobby area features lighting by Tom Dixon, a coffee table from Vitra and the compact sofa from.
The Clippings bistro features the Terrazzo dining tables from Hay and a mix-and-match of chairs, including the Afteroom dining chair from Menu and the Form dining chair from Norman Copenhagen.
View from the entrance of the Clippings office. The curtains create a hallway to the main communal area.

Images: Emanuelis Stasaitis

Let's talk about your project

Get your personal introduction to our platform and procurement services.